Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

Kopiowanie Final III - Action Replay 7.2

Forum, na którym możemy pogadać o wszelakim oprogramowaniu na C64, grach, programach.
Wiadomość
Autor
dick202
Posty: 21
Rejestracja: pt lis 09, 2012 2:44 pm

Kopiowanie Final III - Action Replay 7.2

#1 Postautor: dick202 » czw gru 11, 2014 11:05 pm

Witam.
Bawię się C128D i mam taki problem:
Chcę skopiować sobie dwustronną dyskietkę nagraną na C64 na dyskietkę sformatowaną dwustronnie we wbudowanej stacji 1571.
W trybie C64 wpisuję sobie uaktywnienie trybu dwustronnego i (mając podłączony Final III) wpisuję DESKTOP - wracam do pulpitu. Widzę 1328 bloków wolnych. Ale za diabły nie mogę znaleźć w menu Finala III opcji kopiowania plików. Nie ma czy jestem ślepy?
Jak ewentualnie z trybu dosowego wrócić do menu startowego w Action Replay 7.2 by Atrax?
Wtedy bym sobie w basicu wpisał komendę aktywującą odczyt/zapis dwustronny i pokopiował pliki pod Actionem.
Z góry dzięki za podpowiedź i pozdrawiam.
Pozdro

Awatar użytkownika
kmeg
Posty: 454
Rejestracja: wt wrz 08, 2009 3:33 pm
Grupa: Albion Crew

Re: Kopiowanie Final III - Action Replay 7.2

#2 Postautor: kmeg » pt gru 12, 2014 10:10 pm

dick202 pisze:Witam.

Jak ewentualnie z trybu dosowego wrócić do menu startowego w Action Replay 7.2 by Atrax?
Wtedy bym sobie w basicu wpisał komendę aktywującą odczyt/zapis dwustronny i pokopiował pliki pod Actionem.


Z tego co pamiętam to nie da się z poziomu BASICa wejść do menu AR.

dick202
Posty: 21
Rejestracja: pt lis 09, 2012 2:44 pm

#3 Postautor: dick202 » pt gru 12, 2014 10:14 pm

A jaki program obsługuje przegrywanie pojedyńczych plików?
Mogę też problem rozwiązać takim sposobem.
Pozdro

Awatar użytkownika
isildur
Posty: 202
Rejestracja: śr paź 26, 2011 3:04 pm
Grupa: Samar

Re: Kopiowanie Final III - Action Replay 7.2

#4 Postautor: isildur » sob gru 13, 2014 12:10 am

kmeg pisze:
dick202 pisze:Witam.

Jak ewentualnie z trybu dosowego wrócić do menu startowego w Action Replay 7.2 by Atrax?
Wtedy bym sobie w basicu wpisał komendę aktywującą odczyt/zapis dwustronny i pokopiował pliki pod Actionem.


Z tego co pamiętam to nie da się z poziomu BASICa wejść do menu AR.


Chyba się da do wszystkich menu (sys...), ale to było 1000 lat temu, nie pamiętam już :)
Takie czasy emulatorowskie, że nikt już nie pamięta jak skopiować plik :)

Awatar użytkownika
nes
Posty: 509
Rejestracja: pt maja 21, 2010 10:03 pm
Grupa: Impact

#5 Postautor: nes » sob gru 13, 2014 5:53 am

"A ile zrobisz pompek ?" (c) 2o11 eLban
http://apt.hopto.org/nes/impact/

moneo
Posty: 32
Rejestracja: sob lut 06, 2010 12:33 am

Re: Kopiowanie Final III - Action Replay 7.2

#6 Postautor: moneo » sob gru 13, 2014 9:36 am

dick202 pisze:Witam.
Jak ewentualnie z trybu dosowego wrócić do menu startowego w Action Replay 7.2 by Atrax? Wtedy bym sobie w basicu wpisał komendę aktywującą odczyt/zapis dwustronny i pokopiował pliki pod Actionem.


Może będąc w Basic wpisz copy i naciśnij enter.

Pozdrawiam, M.

dick202
Posty: 21
Rejestracja: pt lis 09, 2012 2:44 pm

Re: Kopiowanie Final III - Action Replay 7.2

#7 Postautor: dick202 » sob gru 13, 2014 7:37 pm

moneo pisze:
dick202 pisze:Witam.
Jak ewentualnie z trybu dosowego wrócić do menu startowego w Action Replay 7.2 by Atrax? Wtedy bym sobie w basicu wpisał komendę aktywującą odczyt/zapis dwustronny i pokopiował pliki pod Actionem.


Może będąc w Basic wpisz copy i naciśnij enter.

Pozdrawiam, M.


A nie wybuchnie?
;)
Dzięki bardzo

Możesz mi coś więcej napisać o tej komendzie?
Bo chodzi mi o to, żeby skopiować wszystkie pliki (*.*) a nie pojedyńczo.
Ale żeby nie kopiować fizycznie (nibbles).
Wymagania...
Pozdro

moneo
Posty: 32
Rejestracja: sob lut 06, 2010 12:33 am

Re: Kopiowanie Final III - Action Replay 7.2

#8 Postautor: moneo » ndz gru 14, 2014 10:33 am

dick202 pisze:A nie wybuchnie?

Nie.

dick202 pisze:Możesz mi coś więcej napisać o tej komendzie?

Pytałeś:
dick202 pisze:Jak ewentualnie z trybu dosowego wrócić do menu startowego w Action Replay 7.2 by Atrax?

Odpisałem, żebyś wpisał polecenie copy.
Założyłem, że chodzi ci o ponownie wywołanie opcji kopiowania plików, po skonfigurowaniu stacji 1571.
Po resecie z menu głownego AR wciskamy F5 a potem - literę A i mamy menu kopiowania plików.
To samo menu wywołamy z basic pisząc polecenie copy.

Obrazek


Pozdrawiam, M.

dick202
Posty: 21
Rejestracja: pt lis 09, 2012 2:44 pm

#9 Postautor: dick202 » wt gru 16, 2014 7:39 pm

Działa.
Dziękuję bardzo.
Pozdro

moneo
Posty: 32
Rejestracja: sob lut 06, 2010 12:33 am

#10 Postautor: moneo » czw gru 18, 2014 12:34 pm

dick202 pisze:Działa. Dziękuję bardzo.

Czeszę się, że mogłem pomóc.
M.

Awatar użytkownika
wegi
Posty: 408
Rejestracja: wt lip 14, 2009 1:17 am
Grupa: ESM
Kontaktowanie:

#11 Postautor: wegi » wt sty 20, 2015 1:46 pm

W skrócie z basica @B i @C dla backup lub filecopy


Wróć do „Software”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości