Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

Podwójne logowanie

Masz jakieś uwagi co do działania forum, przedstaw je tutaj.
Wiadomość
Autor
Archibald
Posty: 25
Rejestracja: ndz paź 09, 2011 7:11 pm
Grupa: Draco

Podwójne logowanie

#1 Postautor: Archibald » wt gru 06, 2011 5:17 am

Nie wiem jak u Was, ale ja za każdym razem muszę się logować do forum dwa razy. Przy pierwszej próbie, pomimo właściwego loginu i passa, nie ma żadnej reakcji ze strony forum. Jakieś pomysły dlaczemu tak się dzieje? Może to jakiś błąd u mnie?
Funkuj ich od tyłuuuu!

Awatar użytkownika
Nitro
Posty: 1225
Rejestracja: śr wrz 03, 2008 8:23 pm
Grupa: Black Sun

#2 Postautor: Nitro » wt gru 06, 2011 11:12 am

Pewnie wchodzisz przez www.c64scene.pl, i to powoduje, że forum musi trochę pomyśleć zanim Cię zaloguje...
Wchodź przez c64scene.pl i będzie okej.

Awatar użytkownika
booker
Posty: 1248
Rejestracja: śr paź 08, 2008 5:54 pm
Grupa: MultiSyte Labz

#3 Postautor: booker » wt gru 06, 2011 12:58 pm

Uzywam przez www. i wsio mam ok.

Jak sie wchodzi przez c64scene.pl to sie forumowi piedzieli w ramach indexu "ostatnie posty" itd.

W sensie, np. pokazuje przy ikonkach forum, ze sa nowe posty ale jak sie kliknie by pokazal nowe posty od ostatniego zalogowania, to poda, ze nie ma wyników wyszukiwania.
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.

carrion
Posty: 1568
Rejestracja: pt lut 27, 2009 5:38 pm

#4 Postautor: carrion » wt gru 06, 2011 3:57 pm

ja wchodze bez www i też muszę się 2 razy logować. z różnych przeglądarek.
retronavigator.com

Awatar użytkownika
nes
Posty: 509
Rejestracja: pt maja 21, 2010 10:03 pm
Grupa: Impact

#5 Postautor: nes » wt gru 06, 2011 5:43 pm

też się muszę 2 razy logować
"A ile zrobisz pompek ?" (c) 2o11 eLban
http://apt.hopto.org/nes/impact/

elban
Posty: 1523
Rejestracja: śr wrz 17, 2008 11:19 am
Grupa: aRise

#6 Postautor: elban » wt gru 06, 2011 7:12 pm

a mi dziala
czy wygrywasz czy nieeee.....

kotrobot
Posty: 2202
Rejestracja: czw lis 06, 2008 1:55 pm
Grupa: URDAD

#7 Postautor: kotrobot » wt gru 06, 2011 8:29 pm

Bez www, FF, nigdy nie musiałem się 2x logować.
Olo forum atakuje. Żadnej litości nie czuje.

Archibald
Posty: 25
Rejestracja: ndz paź 09, 2011 7:11 pm
Grupa: Draco

#8 Postautor: Archibald » śr gru 07, 2011 4:45 am

@Nitro wchodzę przez c64scene.pl

Dzięki za odpowiedzi, jeśli i Wy macie taki objaw to przynajmniej wiem że to nie żaden błąd u mnie.
Funkuj ich od tyłuuuu!

Awatar użytkownika
nes
Posty: 509
Rejestracja: pt maja 21, 2010 10:03 pm
Grupa: Impact

#9 Postautor: nes » śr gru 07, 2011 11:18 pm

jak wchodzę przez c64scene.pl, to po zalogowaniu przerzuca mnie na www.c64scene.pl jako niezalogowanego, więc drugi raz się muszę logować.
"A ile zrobisz pompek ?" (c) 2o11 eLban

http://apt.hopto.org/nes/impact/

Awatar użytkownika
Nitro
Posty: 1225
Rejestracja: śr wrz 03, 2008 8:23 pm
Grupa: Black Sun

#10 Postautor: Nitro » czw gru 08, 2011 3:44 pm

Sorry, błąd, poprawnie powinno się wchodzić poprzez www.c64scene.pl, tak jest ustawione w admince. Nie jestem webmasterem więc nie potrafię napisać skryptu przekierowującego z c64scene.pl na www tak więc będziecie musieli z tym żyć...

elban
Posty: 1523
Rejestracja: śr wrz 17, 2008 11:19 am
Grupa: aRise

#11 Postautor: elban » czw gru 08, 2011 6:21 pm

ustaw przekierowanie w panelu hostingowym z c64scene.pl na www.c64scene.pl
czy wygrywasz czy nieeee.....

Awatar użytkownika
booker
Posty: 1248
Rejestracja: śr paź 08, 2008 5:54 pm
Grupa: MultiSyte Labz

#12 Postautor: booker » czw gru 08, 2011 11:28 pm

Albo rewrite w confie sajta apachowi.
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.

Awatar użytkownika
skull
Posty: 758
Rejestracja: pn wrz 15, 2008 8:18 am
Grupa: samar

#13 Postautor: skull » pt gru 09, 2011 8:29 am

mi na ie7-8 działa bez problemu
Bo pecet to zwykły banan...

Awatar użytkownika
BagoZonde
Posty: 56
Rejestracja: czw gru 15, 2011 9:33 am
Grupa: Commocore
Kontaktowanie:

#14 Postautor: BagoZonde » pt gru 16, 2011 5:26 pm

A masz dostęp do .htaccess? Tam można zrobić rewrite, nie wiem czy jakiegoś fopa nie popełnię:

Kod: Zaznacz cały

RewriteRule (.*) http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [L,R]

Awatar użytkownika
Cobra
Posty: 567
Rejestracja: sob wrz 13, 2008 4:13 pm
Grupa: Samar

#15 Postautor: Cobra » pn gru 19, 2011 8:48 pm

Mnie również działa bez zarzutu: używam IE7
8 bit rulez:)


Wróć do „Sprawy forum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości