Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

stabilny timer raz na ramke

Szukasz drobnej pomocy przy kodowaniu, albo chcesz przedstawić światu swoją gotową lub w trakcie realizacji produkcję? To właściwy dział.
Wiadomość
Autor
823
Posty: 18
Rejestracja: wt lut 07, 2012 5:32 pm

stabilny timer raz na ramke

#1 Postautor: 823 » pn wrz 08, 2014 12:25 am

Czy da się uzyskać przerwanie irq z timera które wbijało by zawsze w tym samym cyklu tej samej linii? Zakładajac setup timera w stabilnej linii, brak przerwań vic, brak krótkich linii (górna ramka).
Najlepsze co udało mi sie na ta chwile osiągnac, to przerwanie przesuwające się w prawo o 1 cykl co ramke dla timera=4cc8, lub jitter 3 cykle gdy timer=4cc7.
Jest na to sposób?

Awatar użytkownika
skull
Posty: 758
Rejestracja: pn wrz 15, 2008 8:18 am
Grupa: samar

#2 Postautor: skull » pn wrz 08, 2014 9:10 am

Bo pecet to zwykły banan...

823
Posty: 18
Rejestracja: wt lut 07, 2012 5:32 pm

#3 Postautor: 823 » pn wrz 08, 2014 4:05 pm

Bardzo solidny artykuł, dzięki.

edit: Ok nvm skumałem o co chodzi.


Wróć do „Programowanie & Produkcje”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości