Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

dziwne zachowanie timerów

Szukasz drobnej pomocy przy kodowaniu, albo chcesz przedstawić światu swoją gotową lub w trakcie realizacji produkcję? To właściwy dział.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Roody
Posty: 167
Rejestracja: śr sie 26, 2009 6:14 pm
Grupa: sabat

#21 Postautor: Roody » pn paź 14, 2013 3:19 pm

Dla mnie real to z telewizorem kineskopowym i prawdziwą stacja.... ale owszem ultimate jest już bardzo blisko .... tylko nie mam go i wciąż mi sie wydaje ,że niewiele osób go ma....ale chyba sie mylę!

Awatar użytkownika
kenji
Posty: 686
Rejestracja: ndz wrz 06, 2009 8:58 pm
Grupa: Dream

#22 Postautor: kenji » pn paź 14, 2013 3:25 pm

hehehehhe, aż takim hardkorem żeby na TV oglądać to nie jestem, ale jak Cię to pocieszy to Ci powiem, że do zestawu mam podpięte 1084S :D
. : dream : .

Awatar użytkownika
Roody
Posty: 167
Rejestracja: śr sie 26, 2009 6:14 pm
Grupa: sabat

#23 Postautor: Roody » pn paź 14, 2013 5:08 pm

Git! chętnie bym taki sobie sprawił.... jak ktos by coś słyszał to wiecie

Awatar użytkownika
wegi
Posty: 380
Rejestracja: wt lip 14, 2009 1:17 am
Grupa: ESM
Kontaktowanie:

#24 Postautor: wegi » pn paź 14, 2013 7:33 pm

Roody pisze:Git! chętnie bym taki sobie sprawił.... jak ktos by coś słyszał to wiecie


Musimy się zrzucić dla Roodego na coś takiego bo się na kolega rozwija i szkoda by było stracić taki potencjał.

Roody 2 pytania

1. Na czym robiłeś twistera (displaylista, bitmapa, sprajty)?

2. W czym robiłeś teksturę ?

pzdr

Awatar użytkownika
Roody
Posty: 167
Rejestracja: śr sie 26, 2009 6:14 pm
Grupa: sabat

#25 Postautor: Roody » wt paź 15, 2013 10:48 am

Twister jest w hiresie na bitmapie.
O jaką teksturę Ci chodzi? nie ma w tym demie tekstur...chyba, że ja inaczej definiuję teksturę.

Awatar użytkownika
Roody
Posty: 167
Rejestracja: śr sie 26, 2009 6:14 pm
Grupa: sabat

#26 Postautor: Roody » wt paź 15, 2013 10:55 am

myślicie że 100pln to dużo:

http://allegro.pl/monitor-commodore-180 ... 89357.html

tylko nie podkupcie! ;)

Awatar użytkownika
kenji
Posty: 686
Rejestracja: ndz wrz 06, 2009 8:58 pm
Grupa: Dream

#27 Postautor: kenji » wt paź 15, 2013 1:07 pm

Po tyle samo chodzą 1084S na niemieckim ebay także cena ok, bo tam dochodzą spore koszty transportu.
. : dream : .

Awatar użytkownika
skull
Posty: 750
Rejestracja: pn wrz 15, 2008 8:18 am
Grupa: samar

#28 Postautor: skull » wt paź 15, 2013 1:11 pm

ale to nie jest 1084

ten jest chyba o cal mniejszy
Bo pecet to zwykły banan...

Awatar użytkownika
Roody
Posty: 167
Rejestracja: śr sie 26, 2009 6:14 pm
Grupa: sabat

#29 Postautor: Roody » wt paź 15, 2013 1:29 pm

Rzeczywiście to jest 1802...ciekawe czym jeszcze się różni? jak myślicie brać?

Awatar użytkownika
skull
Posty: 750
Rejestracja: pn wrz 15, 2008 8:18 am
Grupa: samar

#30 Postautor: skull » wt paź 15, 2013 1:31 pm

te monitory też są ok
Bo pecet to zwykły banan...

Awatar użytkownika
Roody
Posty: 167
Rejestracja: śr sie 26, 2009 6:14 pm
Grupa: sabat

#31 Postautor: Roody » wt paź 15, 2013 1:46 pm

a co sądzicie o tym? który lepiej wybrać?

http://allegro.pl/commodore-1084-jedyny ... 29939.html

Ps. Nitro sorry za odbieganie od tematu ale jakoś tak wyszło....

Awatar użytkownika
skull
Posty: 750
Rejestracja: pn wrz 15, 2008 8:18 am
Grupa: samar

#32 Postautor: skull » wt paź 15, 2013 1:59 pm

bardzo dobry - sam z takiego korzystam

60 zł to całkiem okazyjna cena jak na sprawny
Bo pecet to zwykły banan...

Awatar użytkownika
Roody
Posty: 167
Rejestracja: śr sie 26, 2009 6:14 pm
Grupa: sabat

#33 Postautor: Roody » czw paź 17, 2013 12:16 pm

udało się! siorbnąłem go(1084) za 60pln!

Awatar użytkownika
Roody
Posty: 167
Rejestracja: śr sie 26, 2009 6:14 pm
Grupa: sabat

#34 Postautor: Roody » czw paź 17, 2013 12:35 pm

Skull! jakim kablem łączysz go z komodą? pewnie temat przerabiałeś na wiele sposobów. Możesz coś polecić?

Awatar użytkownika
skull
Posty: 750
Rejestracja: pn wrz 15, 2008 8:18 am
Grupa: samar

#35 Postautor: skull » czw paź 17, 2013 1:13 pm

no gratulacje - odbiór osobisty?, bo jak nie to prawie stówa.

Kabel, DIN8 na trzy czincze: luminację i chrominację, jeden dla muzyki


chociaż ja już mam tak przerobiony c64, że sam ma wyjścia w czinczach ( i wtedy zwykły kabel 3x chinch)
Bo pecet to zwykły banan...

Awatar użytkownika
Roody
Posty: 167
Rejestracja: śr sie 26, 2009 6:14 pm
Grupa: sabat

#36 Postautor: Roody » czw paź 17, 2013 4:14 pm

Nie raczej kurier...trudno ..Trzebinia to trochę za daleko od Wawy.
Dzięki za porady!

Awatar użytkownika
Roody
Posty: 167
Rejestracja: śr sie 26, 2009 6:14 pm
Grupa: sabat

#37 Postautor: Roody » śr paź 30, 2013 10:32 am

Monitor Kozak!
Dzięki za mobilizację i rady!

Awatar użytkownika
kenji
Posty: 686
Rejestracja: ndz wrz 06, 2009 8:58 pm
Grupa: Dream

#38 Postautor: kenji » śr paź 30, 2013 12:49 pm

To super. Do oglądania nie ma nic lepszego niż realny sprzęt.
. : dream : .


Wróć do „Programowanie & Produkcje”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości