Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

Obudowa KM do GeoAction

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Data
Posty: 50
Rejestracja: śr wrz 22, 2010 6:00 pm
Grupa: Tropyx/De-Koder
Kontaktowanie:

Obudowa KM do GeoAction

#1 Postautor: Data » pt wrz 24, 2010 9:00 pm

Ponieważ płytka GeoActiona została zaprojektowana pod dłuższe obudowy Atraxu, a nie te standardowe KM, trzeba się trochę namocować, aby umieścić to cudo w obudowie.
Na załączonym zdjęciu jest GeoAction w obudowie KM-20 w porównaniu z Retro Replay w obudowie KM-20b. Wycinanie otworu na koszyk baterii obszedłem wycinając tylko konieczną część na klips trzymający baterię, oraz pozbywając się części plastiku wewnątrz obudowy.
Po naklejeniu etykiety na cartridge, otwór na klips baterii nie będzie specjalnie widoczny, ponieważ jest na równi z poziomem obudowy.
Załączniki
cart.jpg
Fotka
cart.jpg (95.42 KiB) Przejrzano 7527 razy

k.

#2 Postautor: k. » pt wrz 24, 2010 9:09 pm

jak to jest kryptoreklama jazdy pociągiem to nie polecam ;P

Awatar użytkownika
Data
Posty: 50
Rejestracja: śr wrz 22, 2010 6:00 pm
Grupa: Tropyx/De-Koder
Kontaktowanie:

#3 Postautor: Data » sob wrz 25, 2010 7:44 am

kisiel pisze:jak to jest kryptoreklama jazdy pociągiem to nie polecam ;P

Aaa... no tak... w tle bilety po Riverwash i Silesia... hehe
Jeśli masz zniżkę, POLECAM JAZDĘ POCIĄGIEM - to już nie jest kryptoreklama ;-)

starymarabut
Posty: 207
Rejestracja: pn lip 05, 2010 10:25 pm

#4 Postautor: starymarabut » sob wrz 25, 2010 11:08 am

Jeszcze możesz wymienić wkręt na, z łbem stożkowym i nagzymkować delikatnie plastik, ręcznie wiertłem lub nożem. Nic nie będzie odstawać, nie będzie ci rysować blatu.
C64II+SD2IEC+JiffyDOS+SwinSid88

k.

#5 Postautor: k. » sob wrz 25, 2010 4:33 pm

Przepraszam ale wkręt jest na górze, tak jak widać. Czyli zjebka, można było na odwrotnej stronie i naklejka by nie była uszkadzana podczas wymiany baterii. Mnie bateria działa już 4 miechy ;)

Awatar użytkownika
Data
Posty: 50
Rejestracja: śr wrz 22, 2010 6:00 pm
Grupa: Tropyx/De-Koder
Kontaktowanie:

#6 Postautor: Data » sob wrz 25, 2010 8:23 pm

starymarabut pisze:Jeszcze możesz wymienić wkręt na, z łbem stożkowym i nagzymkować delikatnie plastik, ręcznie wiertłem lub nożem. Nic nie będzie odstawać, nie będzie ci rysować blatu.


Tak, wkręt będzie wymieniony na taki z płaskim łbem. Otwieranie obudowy do wymiany baterii mi nie przeszkadza. Jeśli Kisiel używa swojej już 4 miesiące bez wymiany, to uznaję to za świetny wynik i raczej nie mam się co martwić o częste rozkręcanie :)

starymarabut
Posty: 207
Rejestracja: pn lip 05, 2010 10:25 pm

#7 Postautor: starymarabut » sob wrz 25, 2010 8:30 pm

Na upartego jeszcze można z tego wyjść.
Wkręta od dołu, jak będzie słabo trzymać to wkręcić na zaschnięty klej. A na dziury nalepka z logo. I wszyscy są zadowoleni.
C64II+SD2IEC+JiffyDOS+SwinSid88

Awatar użytkownika
skull
Posty: 758
Rejestracja: pn wrz 15, 2008 8:18 am
Grupa: samar

#8 Postautor: skull » pt paź 22, 2010 9:46 am

A to moja wersja zabudowy: (tyle, że pomyliłem strony z labelami do switch-y)
Załączniki
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (50.79 KiB) Przejrzano 7320 razy
Bo pecet to zwykły banan...

k.

#9 Postautor: k. » pt paź 22, 2010 3:38 pm

Mieści się pod labelem kieszeń z baterią? W atrax'owej obudowie do której zaprojektowana jest płytka niestety nie mieści się, za to mieszczą się switche :)

Awatar użytkownika
skull
Posty: 758
Rejestracja: pn wrz 15, 2008 8:18 am
Grupa: samar

#10 Postautor: skull » pt paź 22, 2010 7:55 pm

trochę trzeba było podpiłować, wyryć - obudowa jest ogólnie trochę przyciasna.
Bo pecet to zwykły banan...

k.

#11 Postautor: k. » pt paź 22, 2010 7:57 pm

no cóż oryginały obudowy atraxa nie znalazłem w sprzedaży, istnieje jeszcze druga obudowa na rynku ale też nie zbyt pasuje. Next time (jak będzie) będę projektował pod tą obudowę co macie.

pablo123
Posty: 1
Rejestracja: pn mar 18, 2013 7:32 pm

#12 Postautor: pablo123 » sob mar 30, 2013 6:40 pm

Witam wszystkich.

Gdzie mozna znaleźć schemat aby można było zbudować to ?

starymarabut
Posty: 207
Rejestracja: pn lip 05, 2010 10:25 pm

#13 Postautor: starymarabut » ndz mar 31, 2013 11:08 am

Skontaktuj się z Kisiel'em, na forum C64Power.
Ja zrobiłm małego moda. Podniosłem dip switcha o 1,5 mm. Teraz mogę przełączać pazurkiem.
C64II+SD2IEC+JiffyDOS+SwinSid88


Wróć do „Hardware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości