Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

EasyFlash 3 i Final 3

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor
slawas5555
Posty: 21
Rejestracja: pt mar 09, 2018 10:54 am

EasyFlash 3 i Final 3

#1 Postautor: slawas5555 » ndz wrz 30, 2018 2:10 pm

Czy ,któryś z kolegów ma może działającego gotowca Final-a 3,który mógłbym umieścić w EasyFlash 3.
Próbowałem już paru plików,ale niestety nie chcą zadziałać.Pojawia się tylko ramka z artefaktami w środku. :(

Awatar użytkownika
maliniak
Posty: 48
Rejestracja: czw maja 19, 2016 7:18 pm

Re: EasyFlash 3 i Final 3

#2 Postautor: maliniak » ndz wrz 30, 2018 5:52 pm

flashowałeś binem?

viewtopic.php?f=2&t=2602

slawas5555
Posty: 21
Rejestracja: pt mar 09, 2018 10:54 am

Re: EasyFlash 3 i Final 3

#3 Postautor: slawas5555 » ndz wrz 30, 2018 6:31 pm

Czytałem ten post.
Tak binem.Niby wszystko ładnie się zapisało,a po uruchomieniu lipa.

Awatar użytkownika
maliniak
Posty: 48
Rejestracja: czw maja 19, 2016 7:18 pm

Re: EasyFlash 3 i Final 3

#4 Postautor: maliniak » ndz wrz 30, 2018 6:45 pm

napisz mi na PW swojego emaila.

Awatar użytkownika
rs2322
Posty: 65
Rejestracja: czw sty 25, 2018 8:39 pm

Re: EasyFlash 3 i Final 3

#5 Postautor: rs2322 » pn paź 01, 2018 8:01 am

slawas5555 pisze:Czy ,któryś z kolegów ma może działającego gotowca Final-a 3,który mógłbym umieścić w EasyFlash 3.
Próbowałem już paru plików,ale niestety nie chcą zadziałać.Pojawia się tylko ramka z artefaktami w środku. :(


Pierwsze kolego to czy masz zrobiony update cpld i int menu w tym EasyFlash 3, bo bez tego Final .bin nie pójdzie.
https://csdb.dk/release/?id=164764
rs2322 [ten z banem od Raf'a] z forum c64power
Projekty elektroniki, pamięci sram, eprom, eeprom, flash, programowanie free.
kontakt: rs2322[at]interia.pl

slawas5555
Posty: 21
Rejestracja: pt mar 09, 2018 10:54 am

Re: EasyFlash 3 i Final 3

#6 Postautor: slawas5555 » pt paź 05, 2018 1:36 pm

Tak ,wszystko zrobione mam.Problem rozwiązany.
Trzeba było wgrać "inny firmaware" do cartridge ,co zrobił p.Darek ,od którego zakupiłem EasyFlash-a 3 i teraz jest ok,dzięki kolego @maliniak za bin. :D :D :D

Awatar użytkownika
rs2322
Posty: 65
Rejestracja: czw sty 25, 2018 8:39 pm

Re: EasyFlash 3 i Final 3

#7 Postautor: rs2322 » pt paź 05, 2018 9:40 pm

Tak na marginesie to w zasadzie powinieneś to móc zrobić samodzielnie do tego jest USB na EF3 żeby w razie potrzeby załadować inny firmware bez używania programatora, no chyba że USB w tej wersji EF3 która posiadasz nie działa i wymagało to użycia programatora.
rs2322 [ten z banem od Raf'a] z forum c64power
Projekty elektroniki, pamięci sram, eprom, eeprom, flash, programowanie free.
kontakt: rs2322[at]interia.pl


Wróć do „Hardware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości