Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

Jak najlepiej przyspieszyc wczytywanie ze stacji 1541II

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor
bart73
Posty: 12
Rejestracja: wt sty 24, 2012 3:42 pm

Jak najlepiej przyspieszyc wczytywanie ze stacji 1541II

#1 Postautor: bart73 » śr lip 18, 2018 8:42 am

Witam
chciałbym przyspieszyć odczyt ze stacji dysków katalogu, dem, gier
czy są w sieci jakieś testy porównawcze odczytu stacji z urządzeniami Jiffydos, Final III, Action Replay, a może jest jakiś jeszcze coś innego np. soft ładowany np. do Easy Flasha?
Nadal chce wczytywać z prawdziwej stacji tylko żeby trwało to trochę szybciej.
Co byście zaproponowali?
\Ba

Awatar użytkownika
rs2322
Posty: 65
Rejestracja: czw sty 25, 2018 8:39 pm

Re: Jak najlepiej przyspieszyc wczytywanie ze stacji 1541II

#2 Postautor: rs2322 » śr lip 18, 2018 9:03 am

W mojej ocenie tylko Jiffydos+stacja i Jiffydos+comoda.
rs2322 [ten z banem od Raf'a] z forum c64power
Projekty elektroniki, pamięci sram, eprom, eeprom, flash, programowanie free.
kontakt: rs2322[at]interia.pl

heniek29cr
Posty: 64
Rejestracja: czw maja 12, 2016 10:40 pm

Re: Jak najlepiej przyspieszyc wczytywanie ze stacji 1541II

#3 Postautor: heniek29cr » śr lip 18, 2018 10:27 am

Action Replay :-) dzięki obsłudze klawiszy funkcyjnych już po paru sekundach mamy jedno-plikówki wgrane:-) (zresztą nie tylko one)
i nie trzeba nić przerabiać wsadzasz w port carta i gotowe:-)
Pozdrawiam

bart73
Posty: 12
Rejestracja: wt sty 24, 2012 3:42 pm

Re: Jak najlepiej przyspieszyc wczytywanie ze stacji 1541II

#4 Postautor: bart73 » śr lip 18, 2018 10:37 am

heniek29cr pisze:Action Replay :-) dzięki obsłudze klawiszy funkcyjnych już po paru sekundach mamy jedno-plikówki wgrane:-) (zresztą nie tylko one)
i nie trzeba nić przerabiać wsadzasz w port carta i gotowe:-)
Pozdrawiam

Wiesz gdzie można kupić AR?

heniek29cr
Posty: 64
Rejestracja: czw maja 12, 2016 10:40 pm

Re: Jak najlepiej przyspieszyc wczytywanie ze stacji 1541II

#5 Postautor: heniek29cr » śr lip 18, 2018 11:53 am

Allegro ale zdaje się musisz poczekać lub ewentualnie tutaj na bazarze złóż ofertę kupna.
Ja mam mojego V7,3 od Atrax jeszcze z lat dzieciństwa i chodzi nadal super.
Pozdrawiam

comankh
Posty: 1208
Rejestracja: wt wrz 08, 2009 12:10 pm
Kontaktowanie:

Re: Jak najlepiej przyspieszyc wczytywanie ze stacji 1541II

#6 Postautor: comankh » śr lip 18, 2018 11:54 am

jiffy? imo tylko i wyłącznie AR.

starymarabut
Posty: 207
Rejestracja: pn lip 05, 2010 10:25 pm

Re: Jak najlepiej przyspieszyc wczytywanie ze stacji 1541II

#7 Postautor: starymarabut » śr lip 18, 2018 12:13 pm

https://youtu.be/nCpY4DPOvs0
Test loaderow ze stoperem.
C64II+SD2IEC+JiffyDOS+SwinSid88


Wróć do „Hardware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości