Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

easyflash 3 - problem

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor
bass26
Posty: 3
Rejestracja: śr mar 01, 2017 6:41 pm

easyflash 3 - problem

#1 Postautor: bass26 » śr mar 01, 2017 6:52 pm

Witam,

Potrzebuje pomocy w postawieniu tego urządzenia. Sprawa wygląda tak coś wykasowałem za pomocą EasyProg i teraz mam czarny ekran przy włączaniu. Próbowałem zrobić to

https://bitbucket.org/skoe/easyflash/wiki/EF3CPLDUpdate

choć nie wiem czy dobrze się do tego zabrałem

Prosił bym o pomoc najlepiej w sposób łopatologiczny .

Z góry dziękuje za pomoc.

Awatar użytkownika
drygol
Posty: 75
Rejestracja: wt kwie 14, 2015 1:35 pm
Grupa: Lamers
Kontaktowanie:

Re: easyflash 3 - problem

#2 Postautor: drygol » śr mar 01, 2017 11:00 pm

Jezeli po wrzuceniu wsadu do xilinxa miales:
<<< ALL TDO outputs matched to be expected values! >>>

To potem po starcie C64 z wlozonym EF3 wciskasz srodkowy button (baton lol :D) i powinno wywalic cie do std ekranu c64.
Wtedy ze stacji albo sd2iec odpalasz easyprog`a i flaszujesz w system area ef3-init.
etawsio :)

bass26
Posty: 3
Rejestracja: śr mar 01, 2017 6:41 pm

Re: easyflash 3 - problem

#3 Postautor: bass26 » czw mar 02, 2017 7:37 pm

Powiedzmy,że zrobiłem co trzeba bo po wciśnięciu środkowego przycisku pojawia się piękny niebieski ekran, ale problem mam taki że nie mam programu na dysku a tym bardziej nie mam sd2iec więc jestem w kropce.

Awatar użytkownika
drygol
Posty: 75
Rejestracja: wt kwie 14, 2015 1:35 pm
Grupa: Lamers
Kontaktowanie:

Re: easyflash 3 - problem

#4 Postautor: drygol » czw mar 02, 2017 11:32 pm

No to jak to sie mowi - dupadupa :D

Jakos easyproga musisz odpalic i wrzucic CRT w system area. Ja akurat tak robilem i innej metody nie szukalem ale moze jest soft co ci to pozwoli zrobic po onboardowym FTDI -> USB

bass26
Posty: 3
Rejestracja: śr mar 01, 2017 6:41 pm

Re: easyflash 3 - problem

#5 Postautor: bass26 » pt mar 03, 2017 6:38 pm

Mam plan, na razie przerzuciłem już na dysk easyporg ale pliku crt już nie dam rady bo nie przerobię go na plik dźwiękowy co by go zgrać na kasetę. Teraz muszę zrobić kable by podłączyć stację do PC i zgrać plik crt na dysk. Jak się uda to na pewno się pochwalę.


Wróć do „Hardware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości