Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

Stacja 1541-II problem.

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor
JaraBone
Posty: 2
Rejestracja: pn sty 02, 2017 5:29 pm

Stacja 1541-II problem.

#1 Postautor: JaraBone » pn sty 02, 2017 5:34 pm

Witam szanowne grono.
Na początek chciałem się ładnie przywitać. CZEŚĆ.
Mam problem ze stacja jak w temacie. Mianowicie po podłączeniu stacji dioda power i drive ciągle świeci. Silnik od napędu ciągle pracuje ale nie reaguje na żadne komendy...
Jakieś sugestie...?

Awatar użytkownika
drygol
Posty: 62
Rejestracja: wt kwie 14, 2015 1:35 pm
Grupa: Lamers
Kontaktowanie:

Re: Stacja 1541-II problem.

#2 Postautor: drygol » pn sty 02, 2017 8:13 pm

Zalezy ktora rewizja plyty ale generalnie testujesz podmieniajac uklady VIA , EPROM i ewentualnie procek a w zaleznosci od plyty to jeszcze napiecia za mostkiem.

JaraBone
Posty: 2
Rejestracja: pn sty 02, 2017 5:29 pm

Re: Stacja 1541-II problem.

#3 Postautor: JaraBone » pn sty 02, 2017 8:54 pm

Rewizja płyty to 9/02.
Czyli bez zamiennej stacji nie sprawdze tych układów inaczej?

Łukasz_Tyl
Posty: 2
Rejestracja: sob paź 07, 2017 4:30 pm

Re: Stacja 1541-II problem.

#4 Postautor: Łukasz_Tyl » sob paź 07, 2017 4:50 pm

Witam, mam podobny problem.
Udało się koledze podnieść tego flopa ?

Czy układy 6522 są gdzieś do kupienia ?

pozdrawiam


Wróć do „Hardware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości