Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

1541 i FSD-1

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor
Chester
Posty: 2
Rejestracja: pt paź 14, 2016 7:36 pm

1541 i FSD-1

#1 Postautor: Chester » pt paź 14, 2016 7:40 pm

Witam.
Posiadam obie stacje oraz C64 i C128.
C64 żyje ale nic nie pokazuje więc sobie go odłożyłem na półkę póki co.
C128 żyje, wyświetla obraz, po podłączeniu obu stacji do niego, obie mają ten sam objaw, startują, po czym komunikat File not found i cały czas mruga czerwona dioda.
Przeleciałem z 80 dyskietek nie przypuszczam aby wszystkie były padnięte.
Głowice przeczyszczone........i dalej zonk!!!
Macie jakieś pomysły??

Awatar użytkownika
Nitro
Posty: 1225
Rejestracja: śr wrz 03, 2008 8:23 pm
Grupa: Black Sun

#2 Postautor: Nitro » pt paź 14, 2016 10:18 pm

Ja dość zielony jestem w sprawach realnego sprzętu, próbowałeś pod C128 w trybie 64? [komenda GO64 w basicu]

Chester
Posty: 2
Rejestracja: pt paź 14, 2016 7:36 pm

#3 Postautor: Chester » pt paź 14, 2016 10:54 pm

Tak próbowałem i C128 i C64, to samo

Nameless
Posty: 98
Rejestracja: pn lis 04, 2013 11:23 am

#4 Postautor: Nameless » sob paź 15, 2016 8:14 pm

Nie sądzę byś 2 stacje miał padnięte

U4 901108-02 (6526) VIA
Startup screens normal (64 & 128), but no serial or user port access.
Drive resets on power up but "File not found" error when drive accessed.
Cartridge works. Swap U4 with U1 to check. Check also buffer IC U30.

Awatar użytkownika
hsimpson
Posty: 11
Rejestracja: pn lip 30, 2012 12:14 pm

#5 Postautor: hsimpson » pt paź 21, 2016 9:49 pm

Oczywiście każda ze stacji ma inny numer IEC?


Wróć do „Hardware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości