Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

Magnetofon brak pasków dekomresji

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor
syntax error
Posty: 3
Rejestracja: sob cze 04, 2016 9:28 pm

Magnetofon brak pasków dekomresji

#1 Postautor: syntax error » sob cze 04, 2016 10:18 pm

Witam. Mój problem dotyczy wgrywania gier z kaset. Po wpisaniu LOAD i wciśnięciu PLAY mam tylko niebieski ekran., czasem mignie okno searching czasem wyskoczy pulpit z READY czasem tak jakby cos chciało wczytac ale pojawia sie błąd. W magnetofonie jest jeden luźny czarny kabelek który jest przylutowany do płytki ale biegnie do nikąd nie wiem czy to tu należy szukać problemu czy może na płycie samego c64. proszę o pomoc !!!!

Awatar użytkownika
wackee
Posty: 1446
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 11:05 pm
Grupa: Arise
Kontaktowanie:

#2 Postautor: wackee » ndz cze 05, 2016 10:20 am

Czy programy na kasecie masz w TURBO?
* jeżeli masz problemy ze zrozumieniem mojego posta albo wydaje ci się jakiś nieprzyjemny czy inne pierdypałki, to po prostu zapytaj. wyjaśnię.

syntax error
Posty: 3
Rejestracja: sob cze 04, 2016 9:28 pm

#3 Postautor: syntax error » ndz cze 05, 2016 7:05 pm

Nagrywałem normalnie na starej kasecie przykładowy program i też nie mam tych pasków i się nie wczytuje. Możliwe ze kaseta jest w turbo ale nagrywając bez cartrige powinno być normanie chyba?

Awatar użytkownika
wackee
Posty: 1446
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 11:05 pm
Grupa: Arise
Kontaktowanie:

#4 Postautor: wackee » ndz cze 05, 2016 10:18 pm

Generalnie jak masz program w NORMALU i wczytujesz przez LOAD to nigdy nie masz pasków tylko niebieski ekran.

Jeżeli masz program w TURBO i wczytujesz przez <-L to wtedy masz paski.
* jeżeli masz problemy ze zrozumieniem mojego posta albo wydaje ci się jakiś nieprzyjemny czy inne pierdypałki, to po prostu zapytaj. wyjaśnię.

Nameless
Posty: 65
Rejestracja: pn lis 04, 2013 11:23 am

#5 Postautor: Nameless » pn cze 06, 2016 9:53 pm

A masz jakiś cardridge ?
bo jak masz kasete w turbo to potrzebujesz miec turboloader zaladowany oraz na 90% program do ustawiania glowicy .

nie mając możesz co najwyżej sprawdzić magnetofon korzystając z komend save i load

Na kasecie czesto jako pierwszy program był nagrany turboloader w normalu

syntax error
Posty: 3
Rejestracja: sob cze 04, 2016 9:28 pm

#6 Postautor: syntax error » pn cze 06, 2016 11:42 pm

Dzięki za podpowiedzi. Muszę sie chyba zaopatrzyć w jakiś kartrige. Ma może ktoś na sprzedaż w normalnych pieniądzach? Mam BLACK BOXA 3 ale uwalony, jak go wepnę czarny ekran i tyle :cry:

Awatar użytkownika
wackee
Posty: 1446
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 11:05 pm
Grupa: Arise
Kontaktowanie:

#7 Postautor: wackee » wt cze 07, 2016 12:20 am

Mogę Ci sprzedać black boxa, sprawdzonego i sprawnego, za 30zł. Może być bez etykiety.
Jeżeli chcesz to odezwij się na priv.
* jeżeli masz problemy ze zrozumieniem mojego posta albo wydaje ci się jakiś nieprzyjemny czy inne pierdypałki, to po prostu zapytaj. wyjaśnię.


Wróć do „Hardware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość