Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

Magnetofon brak pasków dekomresji

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor
syntax error
Posty: 3
Rejestracja: sob cze 04, 2016 9:28 pm

Magnetofon brak pasków dekomresji

#1 Postautor: syntax error » sob cze 04, 2016 10:18 pm

Witam. Mój problem dotyczy wgrywania gier z kaset. Po wpisaniu LOAD i wciśnięciu PLAY mam tylko niebieski ekran., czasem mignie okno searching czasem wyskoczy pulpit z READY czasem tak jakby cos chciało wczytac ale pojawia sie błąd. W magnetofonie jest jeden luźny czarny kabelek który jest przylutowany do płytki ale biegnie do nikąd nie wiem czy to tu należy szukać problemu czy może na płycie samego c64. proszę o pomoc !!!!

Awatar użytkownika
wackee
Posty: 1470
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 11:05 pm
Grupa: Arise
Kontaktowanie:

#2 Postautor: wackee » ndz cze 05, 2016 10:20 am

Czy programy na kasecie masz w TURBO?
* jak nie załapałeś tego żartu, to trudno.

syntax error
Posty: 3
Rejestracja: sob cze 04, 2016 9:28 pm

#3 Postautor: syntax error » ndz cze 05, 2016 7:05 pm

Nagrywałem normalnie na starej kasecie przykładowy program i też nie mam tych pasków i się nie wczytuje. Możliwe ze kaseta jest w turbo ale nagrywając bez cartrige powinno być normanie chyba?

Awatar użytkownika
wackee
Posty: 1470
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 11:05 pm
Grupa: Arise
Kontaktowanie:

#4 Postautor: wackee » ndz cze 05, 2016 10:18 pm

Generalnie jak masz program w NORMALU i wczytujesz przez LOAD to nigdy nie masz pasków tylko niebieski ekran.

Jeżeli masz program w TURBO i wczytujesz przez <-L to wtedy masz paski.
* jak nie załapałeś tego żartu, to trudno.

Nameless
Posty: 101
Rejestracja: pn lis 04, 2013 11:23 am

#5 Postautor: Nameless » pn cze 06, 2016 9:53 pm

A masz jakiś cardridge ?
bo jak masz kasete w turbo to potrzebujesz miec turboloader zaladowany oraz na 90% program do ustawiania glowicy .

nie mając możesz co najwyżej sprawdzić magnetofon korzystając z komend save i load

Na kasecie czesto jako pierwszy program był nagrany turboloader w normalu

syntax error
Posty: 3
Rejestracja: sob cze 04, 2016 9:28 pm

#6 Postautor: syntax error » pn cze 06, 2016 11:42 pm

Dzięki za podpowiedzi. Muszę sie chyba zaopatrzyć w jakiś kartrige. Ma może ktoś na sprzedaż w normalnych pieniądzach? Mam BLACK BOXA 3 ale uwalony, jak go wepnę czarny ekran i tyle :cry:

Awatar użytkownika
wackee
Posty: 1470
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 11:05 pm
Grupa: Arise
Kontaktowanie:

#7 Postautor: wackee » wt cze 07, 2016 12:20 am

Mogę Ci sprzedać black boxa, sprawdzonego i sprawnego, za 30zł. Może być bez etykiety.
Jeżeli chcesz to odezwij się na priv.
* jak nie załapałeś tego żartu, to trudno.


Wróć do „Hardware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości