Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

Interfejs UP2SD, czyli jak kartę SD połączyć z C64.

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor
moneo
Posty: 32
Rejestracja: sob lut 06, 2010 12:33 am

Interfejs UP2SD, czyli jak kartę SD połączyć z C64.

#1 Postautor: moneo » pn sty 28, 2013 12:07 am

Witajcie!
Polecam wykonany przeze mnie interfejs. Opis znajduje się pod tym linkiem http://c64.moneo.net.pl/up2sd.htm . .

UP2SD nie jest konkurencją dla SD2IEC, ani tez dla 1541U. Jest odpowiedzią na potrzebę bezpośredniego dostępu do karty SD, oraz możliwości ładowania i zapisywania plików większych niż 64kB.
Poprzez oparcie na modułach różnych producentów jest też uniezależnieniem się od konkretnego rozwiązania sprzętowego, np. MMC Replay.

UP2SD jest po części propozycją do tematu: http://www.c64scene.pl/viewtopic.php?t=444.

Wszelakie komentarze i uwagi mile widziane. Mile widziana także pomoc w pisaniu oprogramowania

Tomasz

Awatar użytkownika
wegi
Posty: 411
Rejestracja: wt lip 14, 2009 1:17 am
Grupa: ESM
Kontaktowanie:

#2 Postautor: wegi » wt sty 29, 2013 1:00 am

Coby nie mówić - konkretna robota. Dorobisz do tego obsługę fata32 i masz coś ala SD2IEC (no może nie całkiem bo atmega serwisuje kilka loaderów) fajna sprawa - gratulacje za wytrwałość. W tym wypadku wartoby się pokusić, żeby to było dodatkowe urządzenie - nawet kosztem wyrżnięcia głupich procek do magneta i wbicia do romu obsługi. Oby starczyło zapału - gratki

moneo
Posty: 32
Rejestracja: sob lut 06, 2010 12:33 am

#3 Postautor: moneo » śr sty 30, 2013 7:55 pm

wegi pisze:Coby nie mówić - konkretna robota. (...)gratulacje za wytrwałość.

Dziękuję. Tym bardziej czuję się doceniony słowami człowieka, który przerabiając obraz ActionReplay'a zainspirował mnie do kontynuowania prac nad moim interfejsem.

wegi pisze: Dorobisz do tego obsługę fata32 i masz coś ala SD2IEC (no może nie całkiem bo atmega serwisuje kilka loaderów)

Nie zamierzam pisać obsługi fat32. Pozostanę przy fat16. Klika procedur mam już napisane. Nie ma to być konkurencja dla sd2iec, raczej pewne uzupełnienie dla tych maniaków, którzy potrzebują dostęp do pojemnego nośnika pamięci, a i czasem zagrają w Dig-Duga.

wegi pisze: (...) fajna sprawa - W tym wypadku wartoby się pokusić, żeby to było dodatkowe urządzenie - nawet kosztem wyrżnięcia głupich procek do magneta i wbicia do romu obsługi. Oby starczyło zapału - gratki


Kernal zostawiam w spokoju. Jeśli już będę przerabiał to ROM AR 6 zmodyfikowany przez Ciebie. Taka modyfikacjia modyfikacji ;-P.
Plan jest taki, zeby karta SD była widziana jako urządzenie nr 6 (numer przykładowy).
Load"Digdug.prg",6
Load"$",6
Save"bejzik.prg",6 ect.
Reszta obsługi karty SD, czyli rename, delete, ect. na razie nie jest w planach. Może, jak skończę plan minimum.

Pozdrawiam, Tomasz

PS. Poradnik jak przenosić dane się pisze się.

moneo
Posty: 32
Rejestracja: sob lut 06, 2010 12:33 am

Up2SD - Transfer, jak programować na PC na uruchamiać na C64

#4 Postautor: moneo » pt lut 01, 2013 8:16 pm

Widzę, odzew taki, że szału nie ma. Może po publikacji tego dokumentu będzie większy. Ale jak nie, to też nie szkodzi. Mam tylko cichą nadzieję, że się komuś mój pomysł przyda.

http://c64.moneo.net.pl/trans.htm
Streszczę tylko, że po przeczytaniu nauczycie się, jak programować na PC i przenosić to na C64 nie wydając kosmicznych ilości $$$ na sprzęt typu 1541U, albo CodeNET, albo SilverSurfer, które mają te wady, że kosztują majątek i w dodatku jeszcze trudno ten sprzęt dostać.

A wg. mojego pomysłu wykonanie interfejsu trwa max. tydzień i kosztuje grosze.

Tomasz

comankh
Posty: 1208
Rejestracja: wt wrz 08, 2009 12:10 pm
Kontaktowanie:

#5 Postautor: comankh » sob lut 02, 2013 3:14 pm

alelepococo. przeciez dewajs zgodny z iec to najrozsadniejsze rozwiazanie.

Awatar użytkownika
wegi
Posty: 411
Rejestracja: wt lip 14, 2009 1:17 am
Grupa: ESM
Kontaktowanie:

#6 Postautor: wegi » ndz lut 03, 2013 3:02 am

comankh pisze:alelepococo


hobby panie :) Robiłeś grafe do dem i kasy z tego też nie miałeś. Nikt nic nie robi a Ty jeszcze studzisz zapał jednego chętnego :)

Fat16 - to jaki wielki sector będzie miał przy kilkugigowych kartach - zero korzyści - rozszerzyć wszystko na 32bity - dojdziesz jak zrobisz 16ke, że niewiele trzeba do 32

comankh
Posty: 1208
Rejestracja: wt wrz 08, 2009 12:10 pm
Kontaktowanie:

#7 Postautor: comankh » pn lut 04, 2013 9:01 pm

zawsze robiłem dla kasy ;] przynajmniej taki mam dziś wynik.
pytanie alepo wynika z ciekawosci jakie to zalety moze miec poza kompatybilnoscia z niczym.

moneo
Posty: 32
Rejestracja: sob lut 06, 2010 12:33 am

Interfejs UP2SD, czyli jak kartę SD połączyć z C64.

#8 Postautor: moneo » wt lut 05, 2013 9:27 am

Uwaga. Odpowiadam.

comankh pisze:alelepococo.

Odpowiem, klasykiem, czyli jedni lubią, jak im nogi śmierdzą, inni lubią, jak im gra cygańska muzyka.
Jedni lubią gołe baby w IFLI pikselować, inni lubią oglądać gołego c64 z kabelkami na wierzchu.
Wegi trafnie odpowiedział na tak postawione pytanie. Hobby panie. Jedni wóde chleją, inni wydają na c64.

comankh pisze:(...) przeciez dewajs zgodny z iec to najrozsadniejsze rozwiazanie.

Zależy co uważamy za zgodność z IEC. Jeśli powolną transmisję pomiędzy stacją a c64 uznamy za zgodność, to wszelakie programowo/sprzętowe rozwiązania przyspieszania owej transmisji są nie kompatybilne, że nie wspomnę o rozwiązaniach sprzętowych typu sd2iec.


comankh pisze:zawsze robiłem dla kasy ;] przynajmniej taki mam dziś wynik.


Pikselowanie gołych bab za kasę to i ja bym chciał, gdybym miał zdolności graficzne.

comankh pisze:pytanie alepo wynika z ciekawosci jakie to zalety moze miec poza kompatybilnoscia z niczym.

Każdy z obecnie istniejących projektów zaczynał w zasadzie jako brak kompatybilności z niczym. Nawet, zapomniany już chyba dzisiaj, projekt Gideon'a Zweijtzer'a http://commodore-gg.hobby.nl/verhaal51.htm , który przerodził się pośrednio w 1541u.

Na chwilę obecna projekt służy do szybkiego przenoszenia skompilowanego kodu z PC do pamięci C64, bo:

1541u jest zbyt drogie, aby poprzez częste przenoszenie karty SD rozwalić sobie złącze i potem mieć problem z jego naprawą. Ze już nie wspomnę o wyrobionych stykach w złaczu komodorka.

Sd2iec jest zbyt wolne. Zanim przeniosę kartę SD, zanim zainicuje transmisję, zanim mi się to zgra, w dodatku nie jest kompatybilne wcale z turbo z actiona, więc trzeba się gimnastykować, żeby wgrać, uruchomić, ew. szukać baboli za pomocą monitora.
Zmieniać z AR ulubionego na jakiego Fajnala 3, czy cuś. No nie.

1541emu
http://www.kotinet.com/1541/
Jest fajne, tanie. Kompatybilne niesamowicie. I mucz beter działa z turbo AR,ale
a)działa pod dosem
b) trudniejsze do wykonania od mojego interfejsu
b) nie działa z nowszymi płytami PC
c) jak już znajdę płytę od pc działającą z 1541emu, to muszę do tego znaleźć procek, pamięć, kartę CF, zrobić kartę CF bootowalną, ale jak się ma żonę i dziecko, to ten numer nie przejdzie, bo żona goni ze złomem z domu, a synek chce tacie pomagać i rozkręca, rozpina wszystko, co da się rozpiąć i rozkręcić.
To już wolę chyba sd2iec, jak dziaduję na hobby, albo 1541u jak mam wolne środki $$$, których rodzina nie utylizowała.

xu1541
Interesujące rozwiązanie, ale trudne w wykonaniu. A jak kupić, to kosztuje na znanym portalu aktualnie stówę.
A za stówę to można mieć i mój interfejs, i stację 1541 i jeszcze można kupić lutownicę, albo tanie wino w znanym dyskoncie z owadem na szyldzie.

Kto wie, może w wolnej chwili opanuję technologię wykonania tego interfejsu za pomoca lutownicy i dostępnych modułów z ATMega. Ale z opisu tego rozwiązania to mi to jeszcze bardziej wygląda na trudne, niż wykonanie sd2iec na pająku.

SilverSurfer, czy inne wynalazki pokroju Chamelełona jeszcze droższe, trudne do dostania i bez sensu.

Pozostaje stacja dyskietek, niesamowicie kompatybilna ze sobą, która w przenoszeniu kodu i danych nie pomaga. :-)

czołgiem, Tomasz.

Awatar użytkownika
skull
Posty: 758
Rejestracja: pn wrz 15, 2008 8:18 am
Grupa: samar

#9 Postautor: skull » wt lut 05, 2013 10:30 am

No, dzisiaj na spokojnie przeczytałem o tym wynalazku i muszę przyznać że przy rozwiniętym sofcie obsługi, nie będzie ustępowało w niczym sd2iec - prócz popularności. Transmisja jest z poziomu drivera z c64 - nawet, nie przez kernal (to mi się podoba), więc bije sd2iec z gołym c64 pewnie na głowę. Również przez to że nie "udaje" urządzenia na iec, i nie trzeba do danych dobierać się okrężną drogą.
W tej chwili działa na zasadzie rozszerzenia pamięci, ale błędem byłoby to tylko tak zostawić (teraz: jeden plik prg = jedna karta SD:)
Na pochwałę zasługuje strona z opisem projektu, gdzie są wszystkie informacje i nie tylko w suchej formie kliku zdań z pliku txt.


ps. co do opisu wgrywania zabrakło, zaznaczenia czynności przeniesienia pliku prg po formatowaniu - bo jak za pierwszym razem czytałem to się zastanawiałem skąd się nagle wziął na karcie.

ps2. co do ultimate, to w II jest już port usb, na pendrivey, a czytnik na kartę micro sd- którą nawet trudno wyjmować i wkładać. Więc karta sd spełnia rolę jak w komórkach - nagrać raz, całą bazę. A dane przenosimy przez pendrive.
Bo pecet to zwykły banan...

moneo
Posty: 32
Rejestracja: sob lut 06, 2010 12:33 am

#10 Postautor: moneo » czw lut 07, 2013 6:56 pm

skull pisze:No, dzisiaj na spokojnie przeczytałem o tym wynalazku i muszę przyznać że przy rozwiniętym sofcie obsługi, nie będzie ustępowało w niczym sd2iec - prócz popularności.(...)

Dzięki za dobre słowo.

skull pisze:ps. co do opisu wgrywania zabrakło, zaznaczenia czynności przeniesienia pliku prg po formatowaniu - bo jak za pierwszym razem czytałem to się zastanawiałem skąd się nagle wziął na karcie.

Nie omieszkam poprawić strony w najbliższym czasie. Informacja na temat pierwszego kopiowania powinna się pojawić.

skull pisze:ps2. co do ultimate, to w II jest już port usb, na pendrivey, a czytnik na kartę micro sd- którą nawet trudno wyjmować i wkładać. (...)


W 1541u brakuje mi mozliwości ładowania wielkich plików z poziomu AR. Możliwości 1541u v2 sa interesujące, niestety na razie nie zamierzam kupować. Jedynie co żałuje to, że dziadowałem i kupiłem wersję bez LAN-u.

Tomasz

Awatar użytkownika
wackee
Posty: 1465
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 11:05 pm
Grupa: Arise
Kontaktowanie:

#11 Postautor: wackee » czw lut 07, 2013 9:01 pm

Miałem napisać w temacie 1541U o USB że ten zarzut o karcie nie ma sensu, ale widzę że Skull mnie ubiegł - i słusznie. W tym zestawie jest to hiperwygodne i - przy zakupie mikro pendrive'a - całkiem elegancko się prezentuje (odsyłam do foty na moim fejsie :D).

W 1541u brakuje mi mozliwości ładowania wielkich plików z poziomu AR.

???
Nie rozumiem za bardzo jak może Ci tego brakować, skoro jest ta funkcjonalność. Co drugi dzień bawię się w zapisywanie i ładowanie plików $0400-$ffff :)

szybkiego przenoszenia skompilowanego kodu z PC do pamięci C64

Wyjąć pendrive - nagrać D64 lub PRG - włożyć pendrive. Naprawdę, nie znalazłem wygodniejszego i szybszego rozwiązania na cross-pracę (kod, grafa czy cokolwiek innego) niż Ultimate z USB.

Pójdę w moich przewidywaniach dwa kroki do przodu.
Przewiduję że w którymś firmware USB zacznie obsługiwać karty sieciowe wifi po USB tak jak dobre media playery i możliwa będzie praca po LANie. A wtedy to już w ogóle będzie miazga.
* jak nie załapałeś tego żartu, to trudno.

moneo
Posty: 32
Rejestracja: sob lut 06, 2010 12:33 am

#12 Postautor: moneo » czw lut 07, 2013 9:12 pm

wackee pisze: (odsyłam do foty na moim fejsie :D).

Nie mam fejsa :-) i go nie używam.

wackee pisze:Co drugi dzień bawię się w zapisywanie i ładowanie plików $0400-$ffff :)

A jak jest z ładowaniem pliku 512kB w jednym przebiegu? Trzeba go dzielić?

wackee pisze:Pójdę w moich przewidywaniach dwa kroki do przodu.
Przewiduję że w którymś firmware USB zacznie obsługiwać karty sieciowe wifi po USB tak jak dobre media playery i możliwa będzie praca po LANie. A wtedy to już w ogóle będzie miazga.

Fakt, gdzie mi tam z prostackim user portem do takich możliwości. :-)
Ale czy to jeszcze będzie sprzęt podłączony do C64, czy może c64 jako zbędny dodatek do urządzenia (patrz: Chamelełon).

Ja chcę tak bardziej retro, w ramach możliwości gwoździa od kuchenki i umiejętności na poziomie lda, sta, nop.

Tomasz
PS. Się dzisiaj rozpisałem ja, ale to wszystko przez ten śnieg.

Awatar użytkownika
wackee
Posty: 1465
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 11:05 pm
Grupa: Arise
Kontaktowanie:

#13 Postautor: wackee » czw lut 07, 2013 9:25 pm

moneo pisze:A jak jest z ładowaniem pliku 512kB w jednym przebiegu? Trzeba go dzielić?

A mogę tak zapytać, z czego chcesz i do czego ładować plik 512kB??

moneo pisze:Ale czy to jeszcze będzie sprzęt podłączony do C64, czy może c64 jako zbędny dodatek do urządzenia (patrz: Chamelełon).

Dostęp do plików po sieci nadal dla mnie mieści się w definicji "urządzenie peryferyjne", bo to tylko nieznaczna różnica koncepcyjna względem chociażby modemu. Kameleon dla mnie jest krokiem za daleko, ponieważ wyjście video to emulacja (VGA).

Ja chcę tak bardziej retro, w ramach możliwości gwoździa od kuchenki i umiejętności na poziomie lda, sta, nop.

Ja nie bronię, tylko nie przekonują mnie argumenty o wyższości tego rozwiązania nad 1541U.
* jak nie załapałeś tego żartu, to trudno.

Awatar użytkownika
skull
Posty: 758
Rejestracja: pn wrz 15, 2008 8:18 am
Grupa: samar

#14 Postautor: skull » pt lut 08, 2013 10:19 am

hmm nie wszytkie pendrive - chcą działać z u1541ii, mi działa na razie na jakimś starym datatravel, wackee jaki masz?

UP2SD jest dla mnie na prawdę ciekawym pomysłem, bo używa dość rzadkiego portu, i nawet lutowanie na stałe raczej nie będzie przeszkadzało (ew. dla przystawki protovision na dwa dodatkowe joy-e).
Z zalet to pisałem, że jest bezpośredni dostęp, ale znów pociąga to za sobą wadę, że soft do obsługi trzeba wgrywać z innego urządzenia (tak jak turborom w magnetofonie, jak się nie miało blackboxa :)
Soft oczywiście też mógłby być na cartridge - ale to już trochę mija się z celem, bo właśnie zaletą miały być inne sloty wolne. Zresztą jest SD-box.
Najlepiej żeby programy (/gry) zawierały obsługę tego rozwiązania - myślę że dałoby się zrobić odpowiednią wersję np. Geosa.
No ale wyrobienie tego standardu wydaje się być pomysłem z motyką na słońce.

Na pewno jest to obecnie najtańsza forma rozszerzenia pamięci, plus możliwości urządzenia peryferyjnego z pamięcią trwałą (także ramcart), plus urządzenia transmisyjnego.
W tych czasach są już co prawda bardziej "rasowe" zabawki, ale przegrywają pod względem kosztowym.

Może nie widzę zastosowania masowego, ale można by robić go na zasadzie hardwaretools-a np. dla programistów :)

ps. aha zostało jeszcze rozwiązanie jakie zaproponował Wegi, czyli podmiana kernala w c64 (dość częste rozwiązanie przy SD2iec).
Bo pecet to zwykły banan...

Awatar użytkownika
wackee
Posty: 1465
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 11:05 pm
Grupa: Arise
Kontaktowanie:

#15 Postautor: wackee » pt lut 08, 2013 11:23 am

http://www.ceneo.pl/16660179
20zł, śmiga jak burza i ładnie się komponuje ;)
To musi być prosty pendrive, mass storage, im więcej udziwnień typu zabezpiecznia hasłem etc. tym mniejsza szansa że zadziała.
I pewnie w życiu tych 8GB nie zapcham ;)
* jak nie załapałeś tego żartu, to trudno.

Awatar użytkownika
kordiaukis
Posty: 379
Rejestracja: wt wrz 16, 2008 8:19 pm
Grupa: aRise

#16 Postautor: kordiaukis » sob lut 09, 2013 3:11 am

wackee pisze:http://www.ceneo.pl/16660179
20zł, śmiga jak burza i ładnie się komponuje ;)
I pewnie w życiu tych 8GB nie zapcham ;)


to sie kurna kiedys zdziwisz :D

comankh
Posty: 1208
Rejestracja: wt wrz 08, 2009 12:10 pm
Kontaktowanie:

Re: Interfejs UP2SD, czyli jak kartę SD połączyć z C64.

#17 Postautor: comankh » wt lut 12, 2013 12:45 am

moneo pisze:Zależy co uważamy za zgodność z IEC. Jeśli powolną transmisję pomiędzy stacją a c64 uznamy za zgodność, to wszelakie programowo/sprzętowe rozwiązania przyspieszania owej transmisji są nie kompatybilne, że nie wspomnę o rozwiązaniach sprzętowych typu sd2iec.


you wish, czytaj: km poczuł właśnie swędzenie wątroby.

myslę że dyskusję o kompatybilności możemy spokojnie przełożyć do czasu grania w te kilka gier czy obejrzeniu paru dem z pomocą tego interfejsu, odpalenia niemodyfikowanego geosa etc etc.

moneo pisze:Nie mam fejsa i go nie używam.


propsy.

moneo pisze:Nie ma to być konkurencja dla sd2iec, raczej pewne uzupełnienie dla tych maniaków, którzy potrzebują dostęp do pojemnego nośnika pamięci, a i czasem zagrają w Dig-Duga.


to albo jest konkurencją albo nie jest?
nie zrozum mnie zle, jestem tylko luserem i z tego co piszesz - twoim targetem.

moneo
Posty: 32
Rejestracja: sob lut 06, 2010 12:33 am

up2sd odpowiedzi

#18 Postautor: moneo » wt lut 12, 2013 8:12 pm

Uwaga odpowiadam seryjnie.

wackee pisze:A mogę tak zapytać, z czego chcesz i do czego ładować plik 512kB??

Masz mnie. Mam do C64 podpięta pamięć, akurat 512kB. Backup przy zastosowaniu serial portu upierdliwy, a mamy przecież XXI wiek.

wackee pisze:Miałem napisać w temacie 1541U o USB że ten zarzut o karcie nie ma sensu,(...)

Chłopaki, waszak napisałem. Mam wersję 1541U z roku 2008. Jedyne, co mogę zrobić ze złączem USB, to uruchomić tryb standalone. I tak większość czasu spędza, jako emulejszyn stacji.
Z tego faktu wynika kolejny, ze o pendrajwach mogę zapomnieć. Ja na razie nie planuję kupować nowej wersji, chociaż ten lan mnie kusi. Podziadowałem w 2008 roku i kupiłem karta bez Lanu, czego do dziś żałuję.

Co miałem pod ręką, drucik, płytkę, lutownicę, z tego kleiłem. Za to każdy każdy może sobie podpiąć up2sd do Commodora. I to jest ta zaleta.
Gwoździem rozgrzanym na kuchence, ani nie zrobisz 1541u ani tez nie zreperujesz.

Na razie trzeba czekac na oprogramowanie. Się pisze się, ale powoli.


comankh pisze:to albo jest konkurencją albo nie jest?

I jest. I nie jest. Patrz odpowiedź wyżej. To taki projekt dla mas. Jak ktoś wie, z której strony jest gorący grot i za co się trzyma lutownicę, to da radę posklejać up2sd.
A nie jest, bo 1541u to zaawansowana maszynka przy okazji emulująca stację i inne pierdoły. Nie mam talentu ani wiedzy, żeby Gideonowi wyrastał jakikolwiek konkurent.

Dla zwykłych gejmbojów się może przydać o tyle, że moga ładować jednoplikowe gry i rozwalać dżojstiki. Ale to w przyszłości. Jak czasu, siły i życia starczy.

skull pisze:Soft oczywiście też mógłby być na cartridge - ale to już trochę mija się z celem, bo właśnie zaletą miały być inne sloty wolne. Zresztą jest SD-box.


Właśnie dla mnie SDBOX jest bezsensu. Zamiast bezpośredni dostęp do karty SD, to jakieś klejenie, tu Atmega, tam serial port, tu kardridż. Zresztą emulacja samej transmisji wymusza wręcz jakieś protezy typu zmiana romu c64, albo wpinanie kardridża. Inaczej transmisja, jak z powieści o ładowaniu gier z magnetofonu na Atari.
A jak juz o kardridżu, to pomyślcie, modyfikacja romu AR i takie bluereu normalnie wczytujemy, jak ludzie. (...no tak chwilę by zeszło z wczytaniem).
Aż dziwię się, ze Gideon jeszcze nie dorobił takiego rejestru, jak w MMC Replay. Cholibka, a może jest, a ja nic nie wiem, idę się lognąć na forum Gideona.

Tomasz

Awatar użytkownika
wegi
Posty: 411
Rejestracja: wt lip 14, 2009 1:17 am
Grupa: ESM
Kontaktowanie:

#19 Postautor: wegi » czw lut 14, 2013 4:53 am

>kupiłem karta bez Lanu, czego do dziś żałuję.

Nie masz czego, psy wieszają na tym chipsecie do lanu, że bugował. Sprzedałem V1 dołożyłem 200zł i mam V2. Pierwszy pendrive pod łapą miałem zadziałał, jest opcja do ustawiania amperażu dla USB, są na forum podpowiedzi jakie peny jak trzeba poustawiać i można konsultować to nawet z G.
Cały pic z lanem w V1, ciągnięcie netowego kabla do niego, żeby nie był za sztywny, coby nie przestawiał w exp. porcie płytki to ja szybciej wyciągałem dużą SD i kopiowałem dane z PC na nią. Nie miałem wersji z lan - nie żałowałem...
Co jest gorsze, to po wywołaniu menu 1541U2 często powrót do basica z AR jest niestabilny czego nie było w wersji 1.7B firmware dla V1

Awatar użytkownika
wackee
Posty: 1465
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 11:05 pm
Grupa: Arise
Kontaktowanie:

#20 Postautor: wackee » czw lut 14, 2013 7:50 am

wegi pisze:Co jest gorsze, to po wywołaniu menu 1541U2 często powrót do basica z AR jest niestabilny czego nie było w wersji 1.7B firmware dla V1


Znowu info o bugu którego nie stwierdzam u siebie. Szczegóły?
* jak nie załapałeś tego żartu, to trudno.


Wróć do „Hardware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości