Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

Stacja 1541 (wbudowany zasilacz), USA - da się przerobić?

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor
dick202
Posty: 21
Rejestracja: pt lis 09, 2012 2:44 pm

Stacja 1541 (wbudowany zasilacz), USA - da się przerobić?

#1 Postautor: dick202 » pt lis 09, 2012 2:47 pm

Witam.
Posiadam stację 1541 w pierwszej wersji, problem jednakże jest z zasilaczem (wbudowanym). Bo jest to zasilacz na 110V.
Co można z tym tematem zrobić?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Pozdro

jericho
Posty: 229
Rejestracja: czw sie 12, 2010 6:52 pm
Grupa: Draco Tropyx WST

#2 Postautor: jericho » pt lis 09, 2012 6:23 pm

Kup sobie transformator ze 110v na 220v. Jak nie jesteś obeznany z elektroniką, elektryką i lutownicą to nie przerobisz tego. Am i right?
Bee boozed together in Comaland!!!

carrion
Posty: 1605
Rejestracja: pt lut 27, 2009 5:38 pm
Grupa: Bonzai
Kontaktowanie:

#3 Postautor: carrion » pt lis 09, 2012 6:50 pm

jericho mnie ubiegł...
kup sobie transformator za 20/30 pln na allegro są.
mi tak stacja made in japan na 110V działa.

dick202
Posty: 21
Rejestracja: pt lis 09, 2012 2:44 pm

#4 Postautor: dick202 » pt lis 09, 2012 9:49 pm

A gdyby wymienić zasilacz na taki ze stacji europejskiej?
Tam chyba nie ma dużo lutowania.
Pozdro


Wróć do „Hardware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości