Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

1541U-II - mam i ja!

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor

KB777
Posty: 210
Rejestracja: czw wrz 03, 2009 11:21 am

#42 Postautor: KB777 » pn sty 11, 2016 12:23 pm

Jenot pisze:No i to co kupiłem nie działa - nieobsługiwany chipset. Znalazłem na jakimś forum co obsługuje Ultimate. Powinna to być karta oparta na AX88772A. Na Allegro do wyrwania od 32zł. Czekam na przesyłkę.


Parę postów wyżej (i "parę tygodni" temu) o tym napisałem :P
always @(posedge Clk)

Awatar użytkownika
kmeg
Posty: 428
Rejestracja: wt wrz 08, 2009 3:33 pm
Grupa: Albion Crew

#43 Postautor: kmeg » czw sty 14, 2016 7:30 pm



Sprawdzałeś czy działa i czy ma transformator (uwalenie u to by był dramat! ;)

ok

USB Network card. Contains a decoupling trandformer that protects the USB Host. Works well and is compatible with the 1541 Ultimate II C64 cartridge. (currently FTP and Telnet are implemented)


Zapraszam po piwo na Pernika :)

comankh
Posty: 1145
Rejestracja: wt wrz 08, 2009 12:10 pm
Kontaktowanie:

#44 Postautor: comankh » czw sty 14, 2016 11:27 pm

na facebookowej grupie ultimate ktos wklejal

carrion
Posty: 1494
Rejestracja: pt lut 27, 2009 5:38 pm

#45 Postautor: carrion » pt sty 15, 2016 1:05 pm

podczepie się pod temat.
po updacie do ostatniej bety firmware'u nie działają (w zasadzie wszystkie) dema dwudyskowe. tzn przełożenie dyskietki na "drugą stronę" (podmonotwanie kolejnego .d64) nie działa :(

ktoś tak ma?
retronavigator.com

Asthor
Posty: 48
Rejestracja: pn wrz 20, 2010 3:28 pm
Grupa: EXlusive ON

#46 Postautor: Asthor » ndz sty 17, 2016 10:59 am

Wiec tak:
- na commodore 64 /chlebak/ dema wieszają się, mało co można zobaczyć
- na C64C dema z przekładką dysku chodzą w 98% ale przy przekładce trzeba wybrać zdaje się 3 albo 2 opcję od góry. Niestety nie pamiętam teraz tych nazw, nie mam obok komodorka

Jenot
Posty: 5
Rejestracja: czw lis 22, 2012 9:07 pm

#47 Postautor: Jenot » pt sty 22, 2016 7:10 pm

comankh pisze:na facebookowej grupie ultimate ktos wklejal

OK, już mam i wszystko działa jak trzeba. Tylko jeszcze jedno pytanie - jakiego klienta używacie, żeby zamiast ascii znaczków pojawiała się ramka (i jakie ustawienia)? Mam putty i nijak nie mogę ustawień dobrać tak, żeby było OK. Podejrzewam, że odpowiednio trzeba ustawić: kodowanie, czcionkę i definicję terminala.
@carrion - 3.0b5 - nie miałem jak na razie problemów z wielodyskowymi demami ale też i jakiejś ogromnej ilości nie sprawdziłem - rzuć jakiś niedziałający tytuł to popatrzę.

Awatar użytkownika
kmeg
Posty: 428
Rejestracja: wt wrz 08, 2009 3:33 pm
Grupa: Albion Crew

#48 Postautor: kmeg » pn sty 25, 2016 5:18 pm

^^ Rozgryzam to właśnie sam. Na Putty nie udało mi się jeszcze odnaleźć poprawnych ustawień. Na typowym telenecie windowsa działa (choć widać, że idealnie nie jest) ale przerywa sesje podczas szybkiego przewijania.

bimber
Posty: 769
Rejestracja: wt wrz 16, 2008 10:16 am
Grupa: arise

#49 Postautor: bimber » ndz sty 31, 2016 9:57 pm

Asthor pisze:- na C64C dema z przekładką dysku chodzą w 98% ale przy przekładce trzeba wybrać zdaje się 3 albo 2 opcję od góry. Niestety nie pamiętam teraz tych nazw, nie mam obok komodorka


potwierdzam - Mount Disk Read Only


Wróć do „Hardware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości